Na Suske en Wiske krijgt ook Jerommeke een eigen strip

Post date: Nov 25, 2014 9:38:25 PM

Na het weergaloze succes van 'Amoras', de realistischer getekende nevenreeks van 'Suske en Wiske' voor een eerder volwassener publiek, kon het niet anders dat Standaard Uitgeverij aan dit succesvolle initiatief een vervolg zou breien. Vandaag werd in Antwerpen dan ook het eerste album van 'J.Rom, Force of Gold', boven het doopvont gehouden. J.Rom moet de opvolger worden van superheld Jerom, de Gouden Stuntman die in 1982 zijn cape aan de wilgen hing.

Het eerste album van J.Rom met de titel 'Schaduw' is het eerste van een driedelige cyclus. De voormalige superheld is een sigaren rokende, door de drank verloederde en zwaarlijvig personage geworden, dat in de put zit omdat bij zijn laatste opdracht door zijn schuld veel slachtoffers zijn gevallen. Maar hij ontwaakt uit zijn nachtmerrie en neemt het op tegen de nieuwe schurk van dienst Abaddon.

Tekenaar is de Nederlander Romano Molenaar, die bekendheid verwierf als opvolger van Don Lawrence met de serie 'Storm' en ook bij DC Comics ('Birds of Prey' en 'Batman') zijn gram haalde. Hij tekent verhalen die verzonnen zijn door scenarist Bruno De Roover. Die was van 2000 tot 2012 aan de slag was bij Studio 100 en tekende mee aan reeksen als 'Samson & Gert', 'Wizzy & Woppy' en vooral 'Kabouter Plop' en had in P-magazine ook zijn eigen gagreeks Café Cowala.

Bron en hele artikel: De Morgen